Ve güzellik olacak! Liberec Galerisi, serginin yıldönümüne önemli bir ressam verdi

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Kunc'ın en önemli Çek yazarları arasında yer aldığı Filip Suchomel Galerisi, “Jubilee için hediyemiz. Milan Kunc, geçen yılın sonunda 80. doğum gününü kutladı.” Eserleri tüm dünyada, örneğin ABD, Hollanda veya İtalya'da biliniyor.

“Diyelim ki, 20. ve 21. yüzyılın son çeyreğinin ilk on yazarına ait olduğunu söyleyeyim. Ve belki de tek yazar bu kadar yabancı koleksiyonlarda temsil ediliyor. İnanılmaz sayıda kurum. Batı ve Doğu Sanatı arasında büyük bir köprü.”

Beauty adlı sergi olacak! Kunc'ın çalışmasını 70'lerin sonundan günümüze eşler.

“Çalışmalarımda, medeniyetimizin çeşitli görüşlerini sunuyorum, hayatımın çoğunu sürgünde geçirdiğim gerçeğine şiddetle yansıyor.

“Örneğin, 1980'lerde ilk kez New York'ta iki kez yaşadım ve etki çok büyüktü. Çekoslovakya'da çok fazla şey yapamadım. En yaratıcı zaman ve ilham olma fırsatım oldu. Bu beni çok etkiledi.”

Doğudan pop-sanat

Milan Kunc 1944'te Prag'da doğdu. Prag Güzel Sanatlar Akademisi'nde okudu, ancak Çekoslovakya'nın Sovyet işgalinden sonra 1969'da Almanya'ya göç etti. Burada Düsseldorf'daki Devlet Sanat Akademisi'ne geldi. Kendisini yavaş yavaş önemli bir postmodern ressam olarak kurdu.

Çalışmalarında her iki gerçeküstücülük unsurunu birleştirir ve “Doğu” pop-sanat varyantı tarafından terfi eder. Liberec'te sergilenen eserler farklı dönemlerden geliyor ve çeşitli yerlerde ortaya çıkıyor. “Her zaman bir yere gittim, boyadım, sergiledim ve sattım ve sonra devam ettim,” diye tekrar bakıyor.

Milan Kunec'in sergisine ek olarak, galeri de iki sergi daha başlattı. Bahar sezonu için Alman ortağı Kunstsammlungen ve Augsburg, Almanya'daki Museen ile güçlerini birleştirdi ve birlikte 17. ve 18. yüzyıl resim ve grafiklerinden seçimler sergisi hazırladı.

“Bavyera'daki önemli şehirlerden biri olan Augsburg, Barok döneminde sadece siyasi ve ekonomik yaşamda değil, aynı zamanda sanat ve kültür alanında da önemli bir rol oynadı. 17. ve 18. yüzyıllarda, Almanca konuşan ülkelerdeki en önemli sanat merkezlerinden biriydi. Yerel sahnede çalıştılar.

Küratör, “Liberec Galerisi'ndeki sergide daimi sergimizden resimler sunuyoruz, ancak nadiren görülen mevduattan da çalışıyor.”

Acemi sanatçıların desteği

Liberec Galerisi de acemi sanatçıları desteklemeye karar verdi. Prag'ın Prag'daki Sanat, Mimarlık ve Tasarım Akademisi'ne ek olarak, takip master's çalışma programı tasarımının öğrencileri – tekstil, giyim, cam, Liberec Teknik Üniversitesi mücevherleri.

“Sergi, yeni programda sadece teknik beceriler geliştirmek için değil, aynı zamanda cesur ve yenilikçi erişim materyalleri ve formlarının nasıl çalışılacağının bir örneğidir. Teknolojik yenilikleri ve yaratıcı yaklaşımları göstermek istiyor, aynı zamanda sosyal ve çevresel soruların yansıtılması için de açık bir platform olmayı amaçlıyor.