2016 Nabha Firar Davasında 22 Hükümlü, 6 Beraat | Chandigarh Haberleri

NoNaRT

Global Mod
Global Mod


PATIALA: Perşembe günü Patiala’daki bir mahkeme altı kişiyi beraat ettirdi ve 22 kişiyi mahkum etti. Nabha firar 2’sine 20 yıl, 18’ine 10 yıl, birine 5 yıl, birine 3 yıl hapis cezası verildi. 27 Kasım 2016’da maksimum güvenlikli cezaevinden iki militan ve dört gangster firar etmişti.
Yargıç Hari Singh Grewal’ın ek hapis cezasına çarptırdığı 22 hükümlüden Bikkar Singh ve Sukhchain Singh, Hindistan Ceza Kanunu ve Narkotik Uyuşturucular ve Psikotrop Maddeler Yasası (NDPS) kapsamında her biri 10’ar yıl olmak üzere 20’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sunil Kalra üç yıl, Gurpreet Singh Mangewal ise beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların hüküm giydiği suçlamalar arasında soygun, adam öldürmeye teşebbüs, suç ortaklığı, aldatma, sahtecilik, silah yasasını çiğneme ve uyuşturucu kaçakçılığı yer alıyor. Salı günü mahkeme, bu 22 kişiyi, 27 Kasım 2016’da Nabha’nın Patiala semtindeki yüksek güvenlikli cezaevinden altı mahkûmun polis üniformasıyla cezaevine baskın yapan bazı gangsterlerin yardımıyla kaçtığı olaya katılmaktan suçlu bulmuştu.
Dacoity’den hüküm giyenlerin her biri 10.000 Rs para cezasına çarptırılırken, uyuşturucu kaçakçılarının her biri 1 lakh Rs para cezasına çarptırıldı. Bu davada suçlanan her iki hapishane memuru – o zamanki Hapishane Müfettiş Yardımcısı Bhim Singh ve Baş Müdür Jagmeet Singh – görevi ihmal ve suç komplosu yapmaktan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme altı kişiyi beraat ettirdi ve iki kişinin – firar eden mahkum Kashmir Singh ve Hong Kong’lu kilit komplocu Romi – suçlu olduğunu ilan etti.
Kaçan altı kişiden, gangster Vicky Gounder HS Mintoo, Ocak 2018’de Rajasthan’daki Sri Ganganagar’da iddia edilen bir polis karşılaşmasında öldürüldü, HS Mintoo ise bir ay sonra tutuklandı ve Nisan 2018’de kalp durmasından öldüğü Patiala Merkez Hapishanesinde hapsedildi. Charanpreet Singh dahil iki kişi vefat etti. Diğer üç kaçak – Amandeep Dhotiyan, Gurpreet Singh Sekhon ve Kulpreet Singh Neeta Deol – da tutuklanırken, Kashmir Singh firarda. Duruşma sırasında sanıklardan hiçbiri kefaletle serbest bırakılmadı ve bazıları altı yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. Mahkeme 137 tanığı sorguladı ve tüm sanıklar aleyhindeki UAPA (Yasa Dışı Faaliyetlerin Önlenmesi Yasası) suçlamalarını kaldırdı.