4 Habeas Corpus Şikayeti Daha Hc’de Dosyalandı| Chandigarh Haberleri

NoNaRT

Global Mod
Global Mod


Chandigarh: Radikal Sih vaiz Amritpal Singh ve ortaklarına yönelik baskıdan yaklaşık bir hafta sonra, polis tarafından gözaltına alındığı bildirilen kişilerin aileleri, yasadışı gözaltı iddialarına hizmet eden habeas corpus dilekçelerini sunmak için Punjab ve Haryana Yüksek Mahkemesine gidiyor. Pazar gününden bu yana bu tür altı dilekçe sunuldu.
Perşembe günü, mahkemenin Amritpal’in Kapurthala’dan medya danışmanı Gurinder Pal takma adı Gur Aujla ve Ferozepur’dan başka bir yardımcı Harpal Singh ile ilgili iki dilekçede mahkemenin ihbarda bulunduğu SK’ye dört dilekçe sunuldu. Her iki dilekçe de 28 Mart’ta bekleyen diğer dilekçelerle karıştırıldı.
Moga’dan Davinder Singh Hariewal ve Gurdaspur’dan Gagandeep Singh hakkında açılan diğer iki dilekçe Cuma günü değerlendirilmek üzere ayarlandı. Davinder eski bir subay ve Harpal’ın Akal Kanalı’ndan bir gazeteci olduğu söyleniyor.
One Gurinder Pal takma adı Gur Aujla bir İngiliz vatandaşıdır ve eşi ve kızı şu anda Birleşik Krallık’tadır. Aujla’nın akrabası tarafından yapılan habeas savunmasında, kızının ve eşinin Birleşik Krallık’ta yalnız olduklarını ve onun nerede olduğu konusunda endişe duyduklarını savundu.