Bishnoi röportajı Pb polisini itibarsızlaştırma komplosu : Dgp | Chandigarh Haberleri

NoNaRT

Global Mod
Global Mod


CHANDIGARH: Pencap polis şefi Gaurav Yadav Perşembe günü yaptığı açıklamada, gangster Lawrence Bishnoi’nin 14 Mart’ta özel bir haber kanalında yayınlanan röportajının ABD’de kaydedilmemiş olmasının kategorik bir bulgu olduğunu söyledi. Banyoda hapishane veya Punjab’daki herhangi bir hapishane.
“Bu röportaj, Pencap Polisini itibarsızlaştırmak ve Pencap’taki barış ve uyumu bozmak için derin bir komplo” dedi. Hapishane departmanı görevlileri tamamen yetkin ve davaya çoktan el koydular ve nerede çekilmiş olabileceğini bulmak için tüm röportajı araştırıyorlar. “Bunda bir NIA soruşturmasına ihtiyaç görmüyorum” diye ekledi. Bishnoi ile röportaj yapan gazetecinin Pencap’taki bir hapishaneden vurulduğunu söylediği kendisine söylendiğinde Yadav, “Basına ve özgürlüğüne saygı duyuyorum. O yüzden yorum yapmayacağım.” Genel sekreterin olayla ilgili soruşturma başlatıp başlatmadığı sorulduğunda Yadav, Çarşamba günü Amritsar’ı gezdiğini söyledi. “Baş sekreterden herhangi bir mektup görmedim” diye ekledi.
Bishnoi’nin 8 Mart’ta Rajasthan Polisi tarafından Bathinda Merkez Hapishanesine teslim edilmesinin ardından ertesi gün Talwandi Sabo’da mahkemeye çıkarıldığını ve 10 Mart’ta Bathinda Hapishanesine geri döndüğünü söyledi.
Yadav, Bathinda Merkez Hapishanesinin son iki yıldır gelişmiş, yüksek teknolojili bir çözüme sahip olduğunu, hatta her yere sinyal bozucular yerleştirdiğini söyledi. Bishnoi, iç çevrede CRPF personeli ve dış çevrede Devlet Hapishane Departmanı gardiyanları tarafından günde 24 saat korunan hapishanenin maksimum güvenlik bölgesi ile sınırlıdır. Yadav, bir BSF komutanının cezaevinin müfettiş yardımcısı olduğunu ve maksimum güvenlik bölgesinde şimdiye kadar cep telefonu bulunmadığını sözlerine ekledi.
DGP, Bishnoi’nin röportajda sarı bir tişört giymenin yanı sıra uzun saçlı ve uzun sakallı göründüğüne dikkat çekti. Bathinda Hapishanesine geri götürüldüğünde kısa saç kesimi, sakalı ve farklı kıyafetleri vardı. Fotoğrafları gösterirken cezaevi girişinde eşyaları arandığında sarı tişört olmadığını söyledi.
Ayrıca, röportajda başka bir suçlu Jaggu Bhagwanpuria ile son zamanlarda yaşanan sürtüşmeden veya 26 Şubat’ta Goindwal Sahib hapishanesindeki olaydan bahsetmediğini de sözlerine ekledi. Röportajın bir yerinde Pencap dışındaki bir hapishaneden bahsedildiğini söyledi. Bishnoi tüm suç kariyerini Pencap hapishanelerinin dışında geçirdi ve Pencap Polisi uzun süredir savaşıyor yasal onu eyaletteki bir hapishaneye götürmek için Yargıtay’a kadar savaş.