Btc Dezavantajları Neler

Bakec

Member
BTC’nin kısa sürede 1 cent dahi olmayan değerini binlerce dolara kadar çıkarmayı başarmıştır. Tüm bunlara rağmen birkaç tane dezavantajı da vardır. Bunlar:
  • Takip edilemiyor olması pek çok konuda avantaj olsa da bazı durumlarda dezavantajdır. Özellikle yasal olmayan paraların rahatlıkla aklanabileceği gerçeği bu para birimine karşı hükümetlerde bir ön yargı oluşmasına neden olmuştur.
  • Bağlı bulunduğu teknolojide uzman sayısının az olması ve konu hakkında tam teşekküllü bilgi sahibi olunamaması büyük şirketler için bir dikkat unsurudur.
  • Parayı kolaylıkla kaybedebilme durumu vardır. Bu transfer anında değil, cüzdan numarasının kaybolması durumunda geçerlidir.
  • Bitcoin ile harcama yapılabilecek olan alanların mevcut sayısı da henüz istenen rakama ulaşmamıştır. Bu nedenle bir ülkede harcama yapmak için öncelikli onu ülkenin para birimine çevirmek ve sonrasında harcama yapmak gerekir.
Giderek kullanımı yaygınlaşan BTC, özellikle alışveriş sitelerinde ve para transferi yapan 3. taraf şirketlerce sıklıkla kullanılmaktadır. Bunların en büyük özelliği olan para transferlerindeki kolaylık ve takip edilememe özelliği de suçluların dikkatini çekmeyi başarmıştır.