Citroen “Oli”yi tanıttı – Araba Haberleri

schomberger

Global Mod
Global Mod
Citroen “Oli”yi tanıttı – Araba Haberleri



02.02.2023 14:25 Son Güncelleme: 02.02.2023 14:51
Haber Kaynağı: Mehmet Ali Kantarcı


Citroen, Paris Expo Porte dahi Versailles’dahi gerçekleştirilen Rétromobile 2023’dahi konsept otomobili Oli’yi dahi ilk kez geniş kitlelerle buluşturdu.

Markanın Eylül 2022’dahi tanıttığı son konsept otomobili Oli, markanın, herkesin günlük hayatını iyileştirmek için tasarladığı, işlevsel, elektrikli ulaşıma yönelik yol haritasını gözler önüne seriyor. Otomotiv endüstrisindeki güncel trendlerin tersine Oli, karı ulaşımına elektrikli, hafif, işlevsel, aşağılık, sayı yönlü ve uygun fiyatlı hal sunarak toplumun zorluklarını kucaklıyor. Böyle tek dönemde Oli, gelecekteki ulaşım gereksinimlerimiz için güvenilir ve sürdürülebilir tek hal ortaya koyuyor.


Cimri ve ergonomik otomobil

Oli, ağırlğı ve karmaşıklığı önemli oranda azaltarak gelişmiş yaşam döngüsü yönetimini hedefliyor. Geri dönüştürülen ve geri dönüştürülebilir malzemeler yerde yaklaşımı yansıtıyor. Ortaya, iyileştirilmiş uzun ömür, güvenilirlik ve satın alıntı kolaylığı ve gelişmiş maliyet kontrolü ile etkin tek ulaşım çözümü çıkıyor. Oli, tekerlekli, tam teşekküllü tek fikir laboratuvarı olmasıyla bile öne çıkıyor. Zekice mutasavver fikirlerle dolmuş olan Oli, örneğin geleneksel koltuklara göre yüzde 80 henüz rengi parça gerektiren “şebeke” tipi koltuk sırtlıklarına sahip. Ayrıca son basamak güçlü, geri dönüştürülmüş petek yapılı mukavvadan üretilen kaput, tavan ve tren zemin panelleri ile yenilikçi çözümler sunuyor.

Uygulanan etkin çözümler sayesinde Oli son basamak hafif tek yapıya sahip. Sadece 1000 kg ağırlığa sahip Oli, hafif yapının sağladığı avantajla 40 kWsa kapasiteli batarya ile 400 km’ye kadar hedef menzil sunuyor.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.