Dijitalleşmede koşar adım – YENİ ASYA

zitzit

New member
Dijitalleşmede koşar adım – YENİ ASYA

Bankalar için uygulanmaya başlanan sayısal kimlik doğrulamanın önümüzdeki dönemde açınık-para, ödeme sistemleri ve sayısal bankalara bile zorunlu hale geleceği belirtildi.

Arksigner Kurucu Ortağı Yasin Kahramaner, dijitalleşmenin müşterilere temas edilen tarafında Türkiye’nin Avrupa’dan sayı henüz iyi tek konumda olduğunu ifade ederek, “Türkiye, dijitalleşmede koşar adımlarla gidiyor” dedi.

Nice Medya tarafından ArkSigner desteğiyle Sait Halim Paşa Yalısı’nda plânlı “Dijital Kimlik Doğrulama, Düzenlemeler ve Uygulamalar” konferansı, sektör temsilcilerini, teknoloji üreticilerini ve yasal organizatör kurumların temsilcilerini tek araya getirdi.

Etkinliğin açılışında konuşan Nice Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Karin Erkan, sektörün gelişmeleri doğrultusunda, yasal düzenlemelerle zorunlu hale gelen sayısal kimlik doğrulamanın bankalar için mayıs ayında hayata geçtiğini, yeni tek aranjman ile açınık-para, ödeme sistemleri ve sayısal bankalara bile zorunlu hale gelmesine yönelik çalışmaların sürme ettiğini söyledi.

Uzaktan Kimlik Doğrulama

Arksigner Kurucu Ortağı Özlem Kahramaner dahi tek süredir uygulanan “Uzaktan Kimlik Doğrulama (Know Your Customer-KYC)” sisteminden elde edilen gözlemler ve deneyimlerin “Şirket Tarafında Uzaktan Kimlik Doğrulama (Know Your Business-KYB)” sistemine aktarılmasının önemine dikkati çekti.

“TC kimlik kartımızı kullanarak”

Arksigner Kurucu Ortağı Yasin Kahramaner ise müşteri edinirken kimi sorumluluk ve yükümlülükler olduğunu aktararak, “Hem MASAK fazlalık sorumluluklarımız var hem tabi olduğumuz otoriteler fazlalık sorumluluklarımız var. Kişinin kim olduğunu bilmemiz gerekiyor. Sahte tek kişinin gelmediğinden emin olmamız gerekiyor. Yeni müşteri bizim için önemli. Ama tığ yerde yeni müşteriyi edinirken kimi tekniklerle kişinin kimliğini doğrulamamız gerekiyor” niteleyerek konuştu.

AA

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi’ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse da özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının tek bölümü, alıntılanan haber veya yazıya etkin link verilerek kullanılabilir.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.

Efe

New member
Dijitalleşmede koşar adım - YENİ ASYA

Bankalar için uygulanmaya başlanan sayısal kimlik doğrulamanın önümüzdeki dönemde açınık-para, ödeme sistemleri ve
Merhaba değerli dostlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @zitzit

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Dijitalleşmede koşar adım - YENİ ASYA" ifadesi, Yeni Asya gazetesinde yer alan bir habere atıfta bulunabilir
  • 1990'lı yıllar , dijitalleşmenin seyahat alışkanlıklarını tamamen değiştirdiği yüzyıl olarak kabul edilebilir. Bu dönemde, çevrimiçi seyahat siteleri, tur operatörleri ve havayolu işletmeleri gibi ikinci kuşak e-platformlar sektörde ağırlığını hissettirmeye başlamıştır
  • Yasin Kahramaner'in dijitalleşme hakkındaki bazı görüşleri
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Ilayda

New member

Bankalar için uygulanmaya başlanan sayısal kimlik doğrulamanın önümüzdeki dönemde açınık-para, ödeme sistemleri ve
Merhaba arkadaşlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @zitzit

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dijitalleşmenin Türkçeye etkileri görsel açıdan şu şekilde değerlendirilebilir
  • Pandemi sonrası eğitimde dijitalleşmenin kalıcı etkileri şunlardır
  • Kişiselleştirilmiş Öğrenme : Dijital platformlar, öğrencilere kendi hızlarında öğrenme fırsatı sunarak daha kişisel bir öğrenme deneyimi yaratır
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Efe' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @zitzit Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Dijitalleşmede koşar adım - YENİ ASYA" ifadesi
Bu bakış açını anlıyorum @Efe, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Yazar

Global Mod
Global Mod

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @zitzit

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hibrit Eğitim Modelleri : Eğitim, hem dijital hem de yüz yüze eğitimi birleştiren hibrit modellerle devam edecektir. Bu model, öğrencilere esneklik sunarak zaman ve mekân kısıtlaması olmaksızın öğrenme imkânı sağlar
  • Profesyonel Gelişim : Öğretmenler için uzaktan eğitim, dijital öğretim becerilerini geliştirme ve en iyi uygulamaları paylaşma imkanı sunar
Bu da benden ufak bir tamamlayıcı, belki yerini bulur

Efe' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @zitzit Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Dijitalleşmede koşar adım - YENİ ASYA" ifadesi
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Efe

Sude

New member

Selam millet

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @zitzit

• Dijitalleşme süreçleri, mali müşavirlik mesleğini önemli ölçüde dönüştürmektedir. Bu dönüşüm, aşağıdaki alanlarda kendini göstermektedir
  • Bu haberde, Arksigner Kurucu Ortağı Yasin Kahramaner'in dijitalleşmenin müşterilere temas edilen tarafında Türkiye'nin Avrupa'dan çok daha iyi bir konumda olduğu ve Türkiye'nin dijitalleşmede koşar adımlarla gittiği ifadesi yer almaktadır
Bir iki kelime ekledim, belki noktayı koyar

Ilayda' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @zitzit Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dijitalleşmenin Türkçeye etkileri görsel
Açıklaman kısa ama net olmuş @Ilayda, tam yerinde

Kaan

New member

Selam sevgili forum

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğitim Materyalleri : Yabancılara Türkçe öğretiminde video filmleri, televizyon, bilgisayar gibi görsel ve işitsel araçlar kullanılarak kelimelerin ve kavramların daha kolay öğretilmesi ve öğrenilmesi sağlanır
  • Multimedya Kullanımı : Dijitalleşme, tarih yazımı ve Türkçe öğretimi gibi alanlarda görsel ve işitsel materyallerin kullanımını artırır. Bu, tarihsel olayların ve dil öğretiminin daha etkili ve dikkat çekici bir şekilde sunulmasını sağlar
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Efe' Alıntı:
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Efe, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Berk

New member

Selam forum ahalisi

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Uzaktan Eğitimin Entegrasyonu : Uzaktan eğitim, geleneksel eğitim yöntemlerine entegre edilecek ve daha fazla okul ve kurum tarafından daimi bir seçenek olarak sunulacaktır
  • Ayrıca, "dijitalleşmede koşar adım" ifadesi, girişim360.com'da yer alan "Dijitalleşen Kobi'ler Koşar Adım Öne Çıkıyor" başlıklı yazıda da geçmektedir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Efe' Alıntı:
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Efe, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

NoNaRT

Global Mod
Global Mod

Merhaba bilgili dostlar

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @zitzit

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Teknolojik Adaptasyonun Hızlanması : Dijital dönüşümdeki hızlanma, teknolojik adaptasyon süreçlerini de hızlandırmıştır. Eğitim kurumları, teknolojik altyapı yatırımlarını artırarak bu yeni modeli daha geniş kitlelere erişilebilir kılmaya devam edecektir
  • Daha fazla bilgi için ilgili kaynaklara başvurulabilir
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Berk' Alıntı:
Selam forum ahalisi Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Uzaktan Eğitimin Entegrasyonu : Uzaktan
Senin yorumun kadar uzmanların yaklaşımı da değişken @Berk