Elektrikli araçta süspansiyon bir numaralı konu

schomberger

Global Mod
Global Mod
Elektrikli araçta süspansiyon bir numaralı konu



02.02.2023 14:22
Haber Kaynağı: Mehmet Ali Kantarcı


Ağır aküler nedeniyle elektrikli otomobillerde üstün süspansiyon sistemleri kullanılması gerekeceği belirtiliyor. Uzmanlara göre “süspansiyon” yolcuları engebeli yüzeylerden, köşelerden vb. izole etmek için hareket fail tüm vesait için olması gereken tek zorunluluk. Eibach Group Başkanı Willfried Eibach konvansiyonel motorlu araçlarda yıllardan festekiz süregelen süspansiyon sistemlerinin “elektrikli motorun” devreye girmesiyle dönüşeceğini söyledi.

Süspansiyon her araca gerekli

Hangi tür motora sahip olursa olsun tüm vesait için süspansiyonun gerekli olacağını kaydeden Eibach şunları belirtti:
“Elektrikli araçlara yönelik güçlü eğilimle beraberce, içten yanmalı motorlar için bazen parçalar kaybolacak. Örneğin soğutma, susturucu sistemi vb. Elektrikli vesait aslında bizim için sayı ilgi alımlı zira ağır aküleri üstün süspansiyon Gerektiriyor. Bunun yanı sıra, motor ayarı veya susturucu sistemleri ortadan kalkacağından süspansiyon, aracınızı kişiselleştirmek için 1 numaralı konu olacak.”


Her sektöre hizmet

Süspansiyon ve yaylar konusunda otomotivde en saygın markaların OE ortakları olduğunu kaydeden Eibach Satış Sonrası Performans Süspansiyonu, Satış Sonrası Yedek Süspansiyon, ERS Eibach Yarış Yayları konularında bile faaliyet gösterdiklerini belirtti. HDS Ağır Hizmet Süspansiyonu ve Moto Cross Bisikletler için Ön ve Şok Yayları serisi konularında bile etkin olduklarını vurgulayan Eibach yerde segmentlerin birçoğunda lider olduklarını dile getirerek Türkiye’dahi ise Birlas Otomotiv ile işbirliği yaptıklarını dile getirdi.

Pandemide işler arttı

Pandemi sırasında sayı insanın evde kaldığı ve araçlarının üzerinde çalıştığı için performans ürünlerinde patlama yaşandığını söyleyen Eibach 3 kıtada 4 üretim tesisinin günlük teslimatlar için sıkı çalıştığını ifade etti. Yaklaşık 1 milyon yay teslimatı yaptıklarını kaydeden Eibach rakipleri karşısında kriz günlerinde henüz bile güçlendiklerini söyledi.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.