GWEC raporu: 2026’ya kadar 570 bin teknisyene ihtiyaç var

zitzit

New member
GWEC raporu: 2026’ya kadar 570 bin teknisyene ihtiyaç varKüresel rüzgar enerjisi sektörünün gelişimi ve sürdürülebilirliği için 2026’ya kadar 570 1000 teknisyenin istihdam edilmesi gerekiyor.


Enerji tasarrufu sağlamak mümkün



Küresel Rüzgar Organizasyonu ve Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi (GWEC) tarafından hazırlanan Küresel Rüzgar iş gücü Görünümü 2022-2026’dan derlediği bilgilere göre, karasal ve çokluk üstü (offshore) rüzgar enerjisi sektöründe yetişmiş eleman ihtiyacı artım gösteriyor.

Ülkelerin 2050’ye kadar ulaşmayı planladığı net sıfır emisyon hedefleri kapsamında yenilenebilir enerji kapasitesi artım gösterirken, rüzgar, güneş, jeotermal ve biyoenerji gibi alanlarda uzman ekiplere ihtiyaç bulunuyor.

Rapora göre, sürdürülebilir rüzgar enerjisi sektörü için çevre genelinde yaklaşık 570 1000 teknisyenin inşaat, kurulum, faaliyet ve ihtimam gibi görevlerde istihdam edilmesi gerekiyor.



Bu alanda faaliyet gösteren firmaların yatırım ortamlarını geliştirmesi, hükümetlerin istihdamı müzahir politikalar geliştirerek imkan sunması bekleniyor.

Bu kapsamda, elektrik enerjisi sektörünün son yıllarda modern ve dijitalleşmiş şebekeler oluşturma çabaları sürme ederken, yeni emek ortamları ve yeni teknolojileri kullanacak kalifiye eleman ihtiyacının önemi artıyor.

Rapora göre, rüzgar enerjisi kapasite artım hedeflerine ulaşabilmek için yıllık 30 1000 kişinin rüzgar enerjisi iş gücüne katılması gerekiyor.

Küresel rüzgar enerjisi kapasite artışı geçen yıl sonunda 94 gigavata ulaştı. Yıllık kapasite artışının ise 2026’ya kadar her yıl 128,8 gigavat olması bekleniyor.

GWEC, 5 yıl sonunda küresel rüzgar enerjisi kurulu kapasitesinin 1394 gigavata ulaşacağını öngörüyor.

AA



YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi’ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse da özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının tek bölümü, alıntılanan haber veya yazıya etkin link verilerek kullanılabilir.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.