Icha Liberec'e transfer oldu, Slavia ilk ret hakkını aldı

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Pardubice'den Marek Icha, Zlín ile oynanan maçta takımının önde gelen golünü attı.
| fotoğraf: CTK

“Umuyorum ve inanıyorum ki mümkün olduğu kadar çok maç oynayacağım ve takımın üst sıralarda oynamasına yardımcı olacağım. Avrupa kupalarını istiyoruz ve hedefimiz Çek Cumhuriyeti'nin en iyi takımlarıyla eşit olmak” dedi Icha. Hırslı iş adamı Ondřej Kania, Nisan ayı başında Slovan'ın çoğunluk sahibi oldu.

Icha defansın kenarında oynayabilir ama defansif orta saha pozisyonunda kendini en iyi hissediyor. “Balonla oynamayı sevdiğimi söyleyebilirim. Takıma yardım eden ve oyuna girmekten veya pas vermekten korkmayan, oldukça akıcı bir oyuncu olduğumu düşünüyorum” dedi 21 yaş altı milli oyuncu.

Liberec'te, kendisine Pardubice'de liderlik etmiş olan teknik direktör Radoslav Kováč ile tanışacak. “O son derece insani bir antrenör, oyunculara karşı dürüst olmaya çalışıyor ki bu da çok önemli. Her şeyi açıkça söylüyor, onun yönetimi altında Pardubice'de harika futbol oynadık ve bu Liberec'te de kesinlikle devam edecek” dedi Icha.

Şu ana kadar birinci ligde 52 maç oynadı ve dört gol attı. En üst uçuşta Slavia için üç başlangıç yaptı, geri kalanı Pardubice'de.

“Marek, mükemmel karaktere sahip, genç ve çalışkan bir oyuncu, diğer kulüplerden de onunla ilgileniyordu. Bu nedenle kendisiyle uzun vadeli bir sözleşme imzaladığımız için mutluyuz. Burada futbolunun daha da gelişmesi için ideal koşulları bulacağına inanıyorum. Ayrıca Marko'nun transferi konusunda anlaştığımız Slavia'nın yapıcı yaklaşımını da takdir ediyoruz.” dedi Kuzey Bohemya spor direktörü Theodor Gebre Selassie.