Krucipüska'nın solisti konvoyu sollarken kaza yaptı, hayati tehlikesi yok

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Tomáš Hajíček Pazartesi sabahı kaza yaptı ve ciddi şekilde yaralandı. Oğlu Tomáš Hajíček Jr., Headliner dergisi için Mělník kasabası yakınlarında meydana gelen kazayı doğruladı. Ona göre babasının hayati tehlikesi yok.


Kaza, 15 Nisan Pazartesi günü sabah saat 10'dan kısa bir süre önce Byšice kadastrosunda saat 65.5'te meydana geldi. kilometrelik yol I/16. Polis sözcüsünün ifadesine göre, motosiklet sürücüsü yoluna çıkan bir arabaya çarptı.


“Yolda bakım çalışmaları yapıldığı için yolda kuyruk oluştu. Binek otomobilin sürücüsü konvoyu sollamaya başladı ve ardından katılmak istedi. Polis sözcüsü Vlasta Suchánková, konvoyu sollayan motosiklet sürücüsü ona arkadan çarptı” dedi.


Tomáš Hajíček Jr.'a göre babası, araçla çarpışmanın ardından kamyona çarptı. Polis kazanın nedenini araştırıyor. Sürücülerin hiçbiri alkolün etkisi altında değildi, toplam hasar yaklaşık 160 bin kron oldu.


Orta Bohemya'dan kurtarma ekipleri de olay yerine müdahale etti. “Hastanın kafa travması ve göğüs yaralanması vardı. Tedavinin ardından hava yoluyla Merkezi Askeri Hastaneye nakledildi” dedi kurtarma ekiplerinin sözcüsü Monika Nováková.


Motosikletçi manevrayı zamanında durdurmalıdır



Liberec motosiklet okulunun eğitmeni Lukáš Kobera'ya göre motosikletçilerin konvoyları sollaması yaygın bir olay. Kobera, iDNES.cz'ye şunları söyledi: “Motosikletçiler genellikle konvoylarla geliyorlar ve bu resmi olarak yasa dışı ancak gayri resmi olarak buna az çok tolerans gösteriliyor, muhtemelen tüm motosikletçiler bunu yapıyor.”


“Genel olarak sollamaya başlamak istediğimde önümdeki aracın sola dönmediğinden ve dönmek üzere olduğundan emin olmam gerekiyor. Sola doğru giden birini gördüklerinde sollamaya başlayamıyorum. Tam tersine, sola dönmeye başlamak istediğimde, sollanıp yakalanmadığımı görmek için önce aynaya bakmam gerekiyor.”



Hajíček, Mělnick'teki Byšice köyünün kadastrosunda kaza yaptı.


Haritalar © SHOCart ve OpenStreetMap'e katkıda bulunanlar tarafından sağlanmıştır. SHOCart, turist ve bisiklet haritaları ve atlaslarının geleneksel bir yayıncısıdır. Daha fazla
www.shocart.cz



Kobera'ya göre polis büyük ihtimalle motosikletçinin tehlikeli sürüş tarzıyla ilgilenecek. “Muhtemelen konvoyun etrafında hızlı bir şekilde dolaştı. Ayakta duran bir sütunun etrafından dolaşırken manevrayı kırabilecek bir hızı korumak gerekir.''


Kobera, bir motosiklet sürücüsünün diğer sürücülerin hatalarını da hesaba katması gerektiğini iddia ediyor. “Eğer ayakta ya da hareket halindeyken bir sütunu geçmeye başlarsam, başka bir sürücünün hatasının bana zarar vermeyecek şekilde sürmem gerekir.”


Tomáš Hajíček uzun süredir motosiklet sürmenin hayranıdır. Tři sestry ve Hagen Baden gruplarının müzisyeni ve solisti Lou Fanánek Hagen, Kawasaki şarkısında bile şarkı söylüyor: Liberec'te kar yağıyor, berbat bir bölge ama Tomáš Hájíček yeni bir motorcu. Kışın binilebilir, tuza dayanıklı, iki metre gövdeli, sağlam deri ceketlidir.