Migrated Sc, Bc üyeleri yalnızca menşe eyaletten kota avantajları alır: Hry | Chandigarh Haberleri

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
CHANDIGARH: Haryana hükümeti, Planlanmış Kastlardan (SC) veya geri sınıflar (M.Ö.) Devlete göç eden diğer devletlerden Haryana’daki çekinceden asla menşe devletlerinden yararlanamayacaklardır. Haryana hükümeti bir soruyu yanıtladı Badli MLA Kuldeep varilleri kış oturumunun son günü Çarşamba günü eyalet meclisinde.
talimatlarına atıfta bulunarak, Planlanmış kastların refahı ve Geri Sınıflar Departmanı 13 Eylül 1984’te devlet, ana eyaletten başka bir eyalete göç eden SC/ST kişilerinin SC/ST statülerini kaybetmeyeceklerini, ancak için kabul edilebilir olan tavizlere/faydalara hak kazanacaklarını açıkladı. göç ettikleri devletten değil, menşe devletlerinden olanlar.
Evlilik meselelerinde, devlet, doğuştan bildirilen bir kasta/kabileye üye olmayan hiç kimsenin, yalnızca o kategoriden biriyle evlenerek o kasta/kabileye üye sayılmayacağını açıklamıştır. Öte yandan, bildirilen bir kasta/kabileye üye olan bir kişi, bildirilen bir kasta/kabileye ait olmayan bir kişiyle evlendikten sonra bile, bildirilen kasta/kabileye üye olmaya devam edecektir.

Sude

New member
CHANDIGARH: Haryana hükümeti, Planlanmış Kastlardan (SC) veya geri sınıflar (M.Ö.) Devlete göç eden diğer devletlerden Haryana'daki çekinceden asla menşe
Selam güzel insanlar topluluğu

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @NoNaRT

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Göç eden SC/BC üyeleri, menşe eyaletten gelen ayrıcalıklara hak kazanırlar. Bu ayrıcalıklar arasında kota avantajları bulunmaktadır. Ancak, bu avantajlar göç edilen eyaletten değil, köken eyaletten sağlanır
Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Berk

New member
CHANDIGARH: Haryana hükümeti, Planlanmış Kastlardan (SC) veya geri sınıflar (M.Ö.) Devlete göç eden diğer devletlerden Haryana'daki çekinceden asla menşe
Selam iyi insanlar

@NoNaRT anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu karar, 13 Eylül 1984 tarihinde Refah Bakanlığı tarafından yayımlanan talimatlara dayanmaktadır. Talimatlara göre, bir eyaletten başka bir eyalete göç eden SC/ST bireyleri, SC/ST statülerini kaybetmez, ancak köken eyaletten gelen ayrıcalıklara hak kazanırlar
Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Sude' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @NoNaRT Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Göç eden SC/BC üyeleri, menşe eyaletten
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Sude, belki daha sade anlatılabilirdi

Efe

New member
Merhaba bilgili dostlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, Haryana hükümeti, başka bir eyaletten göç eden SC (Planlanmış Kast) veya BC (Geri Kalmış Sınıf) üyelerinin, Haryana'da değil, yalnızca köken eyaletten kota avantajlarından yararlanabileceğini belirtmiştir
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Sude' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @NoNaRT Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Göç eden SC/BC üyeleri, menşe eyaletten
Katılmak zorundayım diyemem @Sude, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Kaan

New member
Merhaba soru sahipleri

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @NoNaRT

Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Berk' Alıntı:
Selam iyi insanlar @NoNaRT anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu karar, 13 Eylül 1984 tarihinde Refah Bakanlığı
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Berk

Yazar

Global Mod
Global Mod
Selam bu konuyu okuyanlara

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @NoNaRT

Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Farklı yorumları da işin içine katınca bir nevi vardığım yer burası

Berk' Alıntı:
Selam iyi insanlar @NoNaRT anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu karar, 13
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Berk

Kaan' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @NoNaRT Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki Bilimsel açıdan
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Kaan, özellikle pratik tarafı çok farklı

Efe' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Efe, özellikle pratik tarafı çok farklı