Nissan elektriklide maliyeti düşürecek – Araba Haberleri

schomberger

Global Mod
Global Mod
Nissan elektriklide maliyeti düşürecek – Araba Haberleri



09.03.2023 14:57 Son Güncelleme: 09.03.2023 14:59
Haber Kaynağı: Mehmet Ali Kantarcı


Nissan yeni yaklaşım kapsamında EV ve açınık-POWER güç-aktarma sistemlerine ilgili temel bileşenleri paylaşacak ve modüler hale getirecek. Böylece 2026 yılına kadar geliştirme ve üretim maliyetlerinde 2019 yılına kıyasla %30’luk tek düşüş sağlayacak. Nissan, X-in-1 yaklaşımıyla EV ve açınık-POWER araçlarının rekabet gücünü henüz bile artırmayı hedefliyor. Nissan, EV’lerde kullanılması planlanan motoru, invertörü ve redüktörü modüler hale getiren 3’ü 1 arada tek güç-aktarma sistemi prototipini geliştirdi. Ayrıca jeneratör ve yükselticiyi dahi modüler hale getiren 5’i 1 arada prototipin ise açınık-POWER araçlarda kullanılması planlanıyor.

19 elektrikli model


3’ü 1 arada, 5’i 1 arada ve başka olası versiyonları bile kapsayan X-in-1 yaklaşımı, EV ve açınık-POWER temel bileşenlerinin tıpkısı hatta üretilmesini sağlamak için geliştirildi.Nissan, 2010 yılında Nissan tek EV olan Nissan LEAF’i toplu olarak pazarlayan ilk otomobil üreticisi oldu. Nissan ayrıca elektrikliye geçiş teknolojilerini sürekli olarak geliştirmek için atlas 4 tek yanındaki EV müşterilerinin beklentilerini dikkate alıyor, yakından takip ediyor. Marka, 2016 yılında %100 motorlu tek aktarma sistemi olduğu için tek EV ile tıpkısı sürüş keyfini sağlayan EV teknolojisini kullanan eşsiz açınık-POWER elektrikli güç-aktarma sistemini pazara sundu. Şirket, uzun vadeli Nissan Ambition 2030 vizyonu kapsamında, 2030 mali yılına kadar ürün gamını 19’u elektrikli olmak üzere 27 yeni elektrikli modelle geliştirmeyi hedefliyor.




Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.