Otomotiv ihracatında düşüş – Araba Haberleri

schomberger

Global Mod
Global Mod
Otomotiv ihracatında düşüş – Araba Haberleri07.09.2022 12:48
Haber Kaynağı: Mehmet Ali Kantarcı

Otomotiv endüstrisinin ağustos ertesi ihracatı geçen senenin tıpkısı dönemine göre %6 düşüş ile 2 milyar 269 milyon abd oldu. Bu yılın ocak-ağustos döneminde otomotiv endüstrisi ihracatı %4,3 artarak 19,6 milyar abd olurken, ilk sekiz aydaki ortalama aylık ihracat 2,45 milyar abd oldu. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik “Geçen ağrı yaşanan düşüşe rağmen ihracatımız, genellikle 2 milyar doların altında seyreden ağustos ortalamasını aştı. Ağustosta en sayı ihracat gerçekleştirilen ürün grubu tedarik endüstrisi oldu. Tedarik endüstrisi ile beraberce Otobüs-Minibüs-Midibüs ürün grubunda bile çift haneli artım kaydettik. İspanya, ABD ve Polonya’ya ihracatımız bile çift haneli arttı” dedi.

Tedarik endüstrisinde %12 artım oldu

Ağustosta en yetişkin ürün grubunu oluşturan Tedarik Endüstrisi %12 artışla 1 milyar 67 milyon abd ihracata imza atarken, Binek Otomobil %4 azalışla 628 milyon abd, Eşya Taşımaya Mahsus Motorlu Taşıtlar %50 azalışla 297 milyon abd ve Otobüs-Minibüs-Midibüs ürün grubu bile %13 artışla 133 milyon abd ihracat gerçekleştirdi. Tedarik Endüstrisinde en fazla ihracat yapılan ülke olan Almanya’ya %16 artım olurken, önemli pazarlardan ABD’ye %23, Rusya’ya %16, Fransa’ya %23, İspanya’ya %48, Polonya’ya %17 ihracat artışı, Fas’a %33, Romanya’ya %27 ihracat düşüşü görüldü.

En yetişkin pazar Almanya’ya %4 artım

Ağustosta en yetişkin pazar olan Almanya’ya ihracat %4 artışla 323 milyon abd oldu. İkinci yetişkin pazar olan Fransa’ya ihracat %3 azalışla 251 milyon abd olurken, Birleşik Krallık’a %31 azalarak 204 milyon abd oldu. Yine İspanya’ya %44, Amerika Birleşik Devletleri’ne %27,5, Polonya’ya %16, Avusturya’ya %190, Portekiz’açınık %26, Çekya’ya %71 ihracat artışı, İtalya’ya %10, Belçika’ya %29, Sovenya’ya %59, Fas’a %12, Romanya’ya bile %14 ihracat düşüşü yaşandı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.