Pencap kabinesi, 3 Mart’ta başlayacak oturumda bütçe tahminlerini sunmaya onay verdi | Chandigarh Haberleri

NoNaRT

Global Mod
Global Mod


CHANDIGARH: Baş Bakan başkanlığındaki Pencap Kabinesi Bhagwant Mann Salı günü, eyalet meclisinin 3 Mart’ta başlaması planlanan bütçe oturumunda devletin 2023-24 mali yılı için mali tahminlerini sunmasına onay verdi. Maliye Bakanı Harpal Singh Cheema 10 Mart’ta bütçeyi sunacak ve oturum 24 Mart’a kadar sürecek.
Bir yetkili, Sözleşmenin 202. maddesi ve 204. maddesinin 1. fıkrası hükümleri uyarınca şunları söyledi: anayasaeyaletin yıllık mali tablosu (bütçe tahminleri) valinin tavsiyesi üzerine meclise sunulacaktı.
Benzer şekilde, anayasanın 203(3) maddesi hükümleri uyarınca, eyalet kabinesi, valinin tavsiyesi üzerine 2022-2023 için Pencap hükümetinden hibeler için ek şartlar sunmayı da onayladı.
fazla harcama
Bhagwant Mann kabinesi, bir sonraki bütçe oturumunda 2015-16 mali yılından 2018-19 mali yılına kadar olan fazla harcamanın düzenlenmesi durumunu sunmayı da kabul etti.
Anayasaya göre, herhangi bir mali yılda bir hizmete o hizmet için tahsis edilen miktarı aşan para harcanmışsa, o yıl için bu tür fazlalık talebi eyalet yasama organına sunulmalıdır ve aynı şekilde muamele görür. hibe başvurusu.
Fazlalık başvurusu, tahsise ek olarak son mali yılda yapılan harcamaları düzenlemek için Meclise yapılır.