Tümgeneral Shri Kant Sharma: Sc: Yüksek Mahkemeler artık müteakip kararlara itiraz edebilir | Chandigarh Haberleri

NoNaRT

Global Mod
Global Mod


CHANDIGARH: Yüksek mahkeme, Yüksek Mahkemelerin (AFT) ABD’deki Yüksek Mahkeme (SC) bölüm heyetinin 2015 tarihli bir emriyle zaman aşımına uğrayan kararlarına karşı yapılan itirazları dinleme yetkisini tamamen geri verdi. Hindistan Birliği vs Tümgeneral Shri Kant Sharma dava.
Yargıç Sanjay Kishan Kaul, Yargıç Abhay S Oka ve konuyu soruşturmakla görevli Yargıç BV Nagarathna’dan oluşan daha büyük bir heyet önceki kararını bozdu ve Salı günü SK’lerin AFT kararları üzerinde yargı yetkisine sahip olacağına karar verdi. Banka, Tümgeneral Shri’deki kararı not aldı Kant Şarma dava “anayasanın temel yapısı olan yargı denetiminin gerçekten sulandırılmış hükümlerine” sahipti.
Mahkeme, Shri Kant Sharma’nın davasının ardından daha önce birkaç HC tarafından yetkisizlik nedeniyle reddedilen temyiz başvurularını da geri aldı.
SC ayrıca, HC’ye geri gönderilen bir tebligat konusunda Hükümet tarafından SC’ye doğrudan itirazda bulunmuştur. 2015 yılına kadar, AFT kararlarından mağdur olan davacıların çoğu, ülkelerinin ilgili yüksek mahkemelerinde onlara itiraz etmişti.
Bununla birlikte, 2015 yılında SC, AFT Yasasında SC’ye özel bir temyiz maddesi verildiğinde, HC’lerin Anayasa kapsamında yetkilendirilmiş olsalar da AFT’den gelen emirlere itiraz etmemeleri gerektiğine karar verdi.
Bu, savunma personelini, emeklileri ve ailelerini kelimenin tam anlamıyla onarılamaz hale getirdi, çünkü AFT Yasası uyarınca SC’ye yalnızca “genel kamu çıkarını ilgilendiren bir hukuk sorunu” olduğunda başvurulabilir.
Sonuç olarak, merkezi hükümet ve savunma hizmetleri, savunma personeli ve emekliler için küçük menfaatler söz konusu olduğunda bile, bu tür her temyizde yapay olarak “genel kamu yararı” iddiasında bulunarak SC’de birden çok temyiz başvurusunda bulunmaya başladı.
Birçok davacı SC’ye başvurarak L Chandra Kumar – Hindistan Birliği davasında SC’nin yedi üyeli bir anayasa heyetinin SC’ye doğrudan başvurmanın adaleti aşırı derecede pahalı ve erişilemez hale getirdiğine ve bu tür emirlere itiraz etme hakkının verilmesi gerektiğine karar verdiğini belirtti. HM’deki Merkezi İdari Mahkeme’nin (CAT) kararlarına itiraz edebilecek sivil çalışanlara ve emeklilere tanınan bu tür haklarla eşit olarak SK’ye. Olay daha sonra daha büyük bir bankaya havale edildi.