Yaz Aylarında Beslenmeye Dikkat

Bakec

Member
Sıcak ve nemli havalar birçok insanın bunalmasına neden oluyor. Öyleki, sıcaklık ve nem artışı nedeniyle oluşan vücut ısısı metabolizmanın yavaşlamasına, sıvı kaybına ve bazı sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bir çok kişide terlemeyle birlikte mineral kaybı sonucunda oluşan bayılma, mide bulantısı, baş dönmesi gibi durumlar olabiliyor.



Uzmanlara göre daha çok bu dönemde gıdaların bozulma riski çoğalıyor ve gıda kaynaklı zehirlenmeler yaşanıyor. Böyle durumlarda ise yaşlılar, hamileler, çocuklar, kalp ve şeker hastalığı olanlar daha fazla risk altında oluyor. Bu açıdan sağlığını korumak isteyen her insan temel olarak sağlık prosedürlerini bilmek ve ona uymak zorunda.
Gıda reaksiyonu olanlar ve diyete bağlı beslenen kişiler ise bu dönemde yağsız gıdaları kullanmaya özen göstermeli, daha çok dengeli beslenmeye ağırlık vermelidir.
Yaz aylarında kahvaltı yaparken az yağlı peynirler, zeytin ve taze sebzeler, süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tüketilmelidir.
Yemeklerinizde sağlığınız için sızma zeytin yağı kullanmanız önerilir.
İsteğe bağlı olarak günde en az 3-4 porsiyon meyve ve sebze tüketmek vücut direnci için faydalıdır.
Özellikle sıcak havalarda gün boyunca sıvı kaybını önlemek için en az 2-2.5 litre su tüketilmelidir.
Uzmanlara göre sağlığınız için verilen önerilere uymak gerekiyor.