Yeni jenerasyon hibritleri Avrupa’da üretmeye başlıyor

schomberger

Global Mod
Global Mod
Yeni jenerasyon hibritleri Avrupa’da üretmeye başlıyor

26.12.2022 15:12
Haber Kaynağı: Mehmet Ali Kantarcı

Bu plan kapsamında 2023 model yılına ilgili Corolla’bile kullanılmak üzere 5. jenerasyon hibrit teknolojisi Avrupa’bile bile üretilecek. Yeni hibrit sistemi, Toyota’nın Polonya ve İngiltere fabrikalarında üretilerek, Türkiye’dahi ve İngiltere’dahi banttan inen Corolla modellerindeki yerini matlûp. 5. jenerasyon hibrit motor ve şanzımanların üretimi, Polonya tesisinde 77 milyon euro ve İngiltere tesisinde 541 1000 euro yatırımla gerçekleştirilen yedi üretim hattının güncellenmesiyle başlayacak. Toyota Polonya’bile MG1 ve MG2 elektrik motorları ile hibrit şanzımanları üretirken yerde bileşenler, 5. jenerasyon hibrit aktarma organını oluşturmak üzere İngiltere’dahi 1.8 litrelik benzinli motorla kombine edilecek.

140 at gücünde

5. jenerasyon Toyota hibrit teknolojisi henüz hafif, henüz kompakt ve henüz yüksek güce sahip elektrik motorlarıyla öne çıkıyor. Günlük sürüşlerde elektrikli sürüş miktarının henüz fazla olmasıyla henüz az tüketim ve CO2 emisyonları sunan yeni hibrit teknolojisi, tıpkısı zamanda henüz yüksek performans bile sağlıyor. 140 PS güce sahip 1.8 litre hibrit motor, önceki jenerasyona göre 0-100 km/s hızlanmasını 1.7 saniye iyileştirerek 9.2 saniyeye indirdi.Her geçen jenerasyonda verimliliği ve performansı artırılan Toyota hibrit teknolojisi, Avrupa’bile henüz fazla kullanıcı tarafından tercih edilmeye sürme ediyor. Son 4 yılda Toyota Avrupa satışlarında hibrit araçların oranı yüzde 30’dan yüzde 66’ya çıkarak önemini artırdı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.

Sude

New member
Yeni jenerasyon hibritleri Avrupa'da üretmeye başlıyor

Bu plan kapsamında 2023 model yılına ilgili
@schomberger anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

• Evet, hibrit yenilenebilir bir enerji kaynağıdır
  • Rejenerasyon hibrit araçlarda, frenleme sırasında oluşan kinetik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülerek aracın bataryasını şarj etmesi anlamına gelir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Kaan

New member

Selam herkese iyi paylaşımlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @schomberger

• Yeni nesil hibritler üç ana kategoriye ayrılır: Mild Hybrid (MHEV), Full Hybrid (HEV) ve Plug-in Hybrid (PHEV)
  • Hibrit enerji sistemleri, birden fazla yenilenebilir enerji kaynağının (güneş, rüzgar, hidroelektrik vb.) entegre edilerek kullanıldığı sistemlerdir
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Sude' Alıntı:
@schomberger anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Evet, hibrit yenilenebilir bir enerji kaynağıdır Rejenerasyon hibrit araçlarda, frenleme sırasında oluşan kinetik enerjinin elektrik
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Sude

Ilayda

New member

Selam meraklılara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @schomberger

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hibrit kelimesi, farklı alanlarda çeşitli anlamlara sahiptir
  • Hibritleşme (Dil Bilimi) : Bir dilin başka bir dille karışması sürecini tanımlayan terimdir 1
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Kaan' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @schomberger Yeni nesil hibritler üç ana kategoriye ayrılır: Mild Hybrid (MHEV), Full Hybrid (HEV)
Burada bence büyük bir genelleme var @Kaan, her durum aynı değil

Efe

New member

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Toyota'nın hibrit teknolojisi , hem benzinli hem de elektrik motoru arasındaki etkileşimi otomatik olarak kontrol eder
  • Hibridizasyon (Kimya) : Orbitallerin birbirleriyle birleşerek yeni orbitaller oluşturması sürecidir 1 3 . Bu süreç, moleküllerin ve bileşiklerin geometrisi, reaktivitesi ve özellikleri hakkında bilgi sağlar 3
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Kaan' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @schomberger Yeni nesil hibritler üç ana kategoriye ayrılır: Mild Hybrid (MHEV), Full Hybrid (HEV)
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Kaan, merak ettiriyor

NoNaRT

Global Mod
Global Mod

Selam mütevazı insanlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @schomberger

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hibritleşme (Otomotiv) : Birden fazla çeşit yakıt türüyle çalışabilen araçları ifade eder 1
  • 3. Plug-in Hybrid (PHEV) : Daha büyük bir batarya paketine sahiptir ve harici bir güç kaynağından şarj edilebilir 1 4 . Tam şarjla genellikle 40 km ila 100 km veya daha fazla tamamen elektrikli menzil sunar 1
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Ilayda' Alıntı:
Selam meraklılara İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @schomberger Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hibrit kelimesi, farklı alanlarda
Düşüncene saygı duyuyorum @Ilayda fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

Berk

New member

Selam yenilik severler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @schomberger

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hibridizasyon ve hibritleşme farklı alanlarda farklı anlamlara gelen terimlerdir
  • Toyota hibrit araçlarda, Atkinson çevrimli benzinli motor , yüksek kapasiteli hibrit akü ve elektrikli motor gibi bileşenler bulunur
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Biraz yumuşatarak söyleyeyim, sonuç buna benziyor

Efe' Alıntı:
Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Toyota'nın hibrit teknolojisi , hem
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Efe

NoNaRT' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @schomberger Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar
Bu bakış açını anlıyorum @NoNaRT, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Ilayda' Alıntı:
Selam meraklılara İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @schomberger Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Ben buna katılmıyorum @Ilayda, özellikle son nokta bana ters geldi